به نام یگانه هستی بخش
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی جزو دانشگاههای علوم پزشکی برتر کشور محسوب شده و رقابت قابل توجهی برای ورود به رشتههای مختلف آن در کنکور سراسری وجود دارد. یکی از رشته های موجود در این دانشگاه میکروبشناسی میباشد.
این گروه از بدو تأسیس دانشگاه ملی با گروههای ایمونولوژی و انگل شناسی ادغام بوده است تا اینکه در سال 1350 ابتدا گروه انگل شناسی و سپس در سال 1370 گروه ایمونولوژی از گروه میکروبشناسی جدا گردیدند.
دکتر یحیی همتی اولین مدیر گروه بخش میکروبشناسی بود که از سال 1346 تا سال 1378 خدمات ارزنده ای ارائه دادند.
این گروه از سال 1365 اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد نموده که تا کنون این پذیرش ادامه دارد و حدود 150 دانش آموخته فارغ التحصیل در این مقطع داشته است، به علاوه تا سال 1378 دستیار تخصصی تربیت می شد.
اولین پذیرش دانشجو در مقطع دکتری تخصصی(Ph.D) در سال 1385 با پذیرش 2 دانشجو انجام گردید.
گروه میکروبشناسی شامل 2 آزمایشگاه شامل آزمایشگاه آموزشی برای دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی واقع در طبقه اول و آزمایشگاه تحقیقاتی به منظور انجام تحقیقات میکروبشناسی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی واقع در طبقه هفتم میباشد. در سال 1383 آزمایشگاه ویروس شناسی و در سال 1385 آزمایشگاه مولکولی راه اندازی شد که در زمینه آموزشی و پژوهشی فعالیت های ارزنده ای نموده است.
در حال حاضرگروه میکروبشناسی دانشکده پزشکی به دانشکده های دندانپزشکی، داروسازی، تغذیه، توانبخشی و دانشجویان شعبه بین الملل در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد آموزش میدهد.
از دیگر فعالیت های گروه ارئه واحد های انتخابی به دانشجویان پزشکی میباشد. برخی ازواحد های ارائه شده عبارتند از بیوتکنولوژی پزشکی (کلونینگ و تولید پروتئین های نوترکیب)، آشنایی با ویروس های منتقله از راه خون، آشنایی با کشت سلول و کاربرد آن در آزمایشگاه، ژن تراپی و استفاده ویروس ها در درمان بیماری ها.
همچنین این گروه موفق به ثبت ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی و فاکتورهای ویرولانس، توالی نوکلئوئیدی ویروس ها شده است. برگزاری کارگاههای آموزشی و پژوهشی با عناوین: (بیوانفورماتیک–Real Time PCR -ایمنی در آزمایشگاه–CLSI –روش کار با نمونهCSF –Sequensing، آنتی بیوگرام و MICاز فعالیت های دیگر این گروه میباشد.
نگارش بیش از 100 مقاله انگلیسی و فارسی در سال، تالیف و ترجمه کتاب های مرجع و معتبر میکروب شناسی،تالیف و بازنگری درسنامه ها، ارائه مقالات در کنگره های سالیانه داخلی و خارجی، انجام پروژه های تحقیقاتی، راهنمایی و مشاوره پایان نامه های در رشته ها و مقاطع مختلف.
آموزش نیروی های انسانی متخصص، بکارگیری محققین برای انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی درجهت اولویت های پژوهشی مشخص شده از طرف وزارت بهداشت و درمان کشور، همکاری با دیگر مراکز آموزشی و تحقیقاتی و ابداع و نوآوری در جهت توسعه علم میکروبشناسی از اهداف این گروه می باشد.